Tämä oli yhteistä lähes kaikilla asuntomessukylpyhuoneilla

10.09.2020

 

 

Vierailitko viime kuussa järjestetyillä Tuusulan asuntomessuilla? Me kävimme Rykmentinpuistossa ja luonnollisesti perehdyimme erityisesti kylpyhuoneisiin. Kävimme suurimmassa osassa omakoti- ja paritaloista ja teimme niiden perusteella muutamia yleishavaintoja tämän hetken kylpyhuone- ja wc-trendeistä. Lue alta, mitkä 7 asiaa olivat yliedustettuina messutaloissa ja inspiroidu!

 

1. MUSTAA JA TUMMIA SÄVYJÄ

 


Perinteisesti suomalaiset ovat vuosikymmeniä suosineet vaaleita ja valkoisia sävyjä kylpyhuoneissaan, mutta yhä enemmän tummat ja mustat sävyt lisäävät menekkiään. Lähes kaikissa messukylpyhuoneissa ja wc-tiloissa oli mustaa! Kuvassa mm. Tammiholman Porto-malja-allas lukuisten muiden tummien yksityiskohtien kanssa. Myös tasojen päälle asennettavien malja-altaiden osuus verrattuna upotettuihin altaisiin, oli merkittävä.

Lue lisää: Tammiholman malja-allasvalikoima

 

2. KULLAN HOHTOA

 

Kauniit kullan ja ruusukullan sävyt ovat löytäneet tiensä myös kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin. Pienenä yksityiskohtana metallin eri sävyjä käytettiin messukohteissa mm. allaskaappien kahvoissa, hanoissa ja suihkuissa.

 

3. LUONNON MATERIAALEJA

 

Useissa vierailemissamme märkätiloissa oli näyttäviä sisustuselementtejä, jotka oli valmistettu luonnonmateriaaleista, kuten kuvassa näkyvät puiset penkit tai koristeet. Tässä kohteessa elementit oli sijoitettu tarpeeksi kauas suihkun roiskevedestä, mutta joissain kohteissa ne olivat harmillisen lähellä jatkuvaa vedelle altistusta. Puukaan ei kestä ikuisuutta suorassa kosketuksessa veden kanssa, vaan alkaa halkeilla ajan myötä.  

Lue lisää: Tämä materiaali kestää vettä parhaiten kylpyhuonekalusteissa

 

4. PYÖREITÄ MUOTOJA

 

Pitkään kylpyhuoneissa ovat olleet vallalla nelikulmaiset muodot. Nyt pyöreiden malja-altaiden levittyä, samoja muotoja on alkanut esiintyä esimerkiksi peileissä ja valopeileissä. Katso linkistä Tammiholman näyttävin pyöreä valopeili mustalla nahkahihnalla. 

Lue lisää: Tämä kaunis mustalla nahkahihnalla varustettu peili on yksi viime aikojen suosituimmista valopeileistämme

 

5. INTEGROITUJA HYLLYJÄ

 

Seinän sisään rakennettu hylly syö ehkä hivenen suihkutilan neliömäärästä pois, mutta tuo näyttävyydellään ja käytännöllisyydellään lisäarvoa. Näin purkit ja purnukat voidaan säilyttää yhdessä paikassa ilman pyllistelyä lattialla olevan saippuapalan perässä. Toisaalta jos myöhemmin on tarvetta lisäsäilytystilalle, voidaan seiniin nykyään kiinnittää lujatekoisiakin hyllyjä ilman, että poraa tai muita työkaluja kaivetaan esiin lainkaan.

Katso video: Näin toimii Wenko Turbo Loc-kiinnitys

 

6. NÄYTTÄVIÄ VALAISIMIA

 

Perinteisten LED-kattovalaisimien ja peilikaapissa olevien valaisimien rinnalla nähtiin messukohteissa myös näyttäviä, roikkuvia valaisimia. Tällaiset valot eivät ehkä auta juuri meikkauksessa, eikä tarkkuutta vaativassa parranajossa, mutta tuovat ihanaa, juhlallista tunnelmaa ja piristävät ihanasti heti aamulla.

 

7. VIHREYTTÄ KASVEILLA

 

Erittäin monessa käymässämme messumärkätilassa oli viherkasveja. Isoja ruukkukasveja lattioilla tai pienempiä suihkuhyllyissä tai hanojen vieressä allaskaapin päällä. Kasvien aitoudesta oli vaikea sanoa kaukaa katsottuna mitään, mutta ne toivat kaikissa kohteissa mukavaa raikkautta tilaan kuin tilaan.

 

Ota rohkeasti yhteyttä Tammiholmaan, kun haluat lisätietoja nykyaikaisista kylpyhuonekalusteista ja -materiaaleista! Olemme täällä sinua varten.