Suodata hitsaussavut energiatehokkaasti

 

Hitsaussavujen poistaminen heti niiden syntysijoilla estää niitä leviämästä halliin kuin pieru saharaan. Mahdollisimman aikaisessa vaiheessa haitallisen savun poistaminen suojaa tehokkaasti sekä hitsaajaa, että muita hallissaolijoita.  Hitsaussavujen tehokkaalla poistamisella on useita hyötyjä, joista voit lukea tarkemmin artikkelistamme tämän linkin takaa.

Kun keräät hitsaussavua imuhuuvalla, imuvarrella tai millä tahansa laitteella, tarvitset tarkoituksen mukaisen suodattimen, joka tekee tärkeimmän työn, eli nappaa ilmasta vaaralliset ainesosat. Seuraavaksi kerromme MultiDustBankista (MDB), jonka avulla voit suodattaa hitsaussavun hallin ilmasta energiatehokkaasti. Suodatusjärjestelmä soveltuu ainoastaan metallintyöstöstä syntyville kuiville savuille esim. hitsaamisen ja rälläköinnin yhteydessä. Jos etsit sorvaamisessa käytettävää öljysumunpoistoa, löydät sen täältä. 

 

Säästä energiaa MultiDustBankilla

 

Perinteinen tapa ilmansuodatuksessa on ollut laittaa suodatin puhaltamaan täydellä teholla. Kun sitten suodattimet ovat tulleet tiensä päähän, kunnossapito on vaihtanut ne uusiin reaktiivisesti. Tänä päivänä kuitenkin halutaan säästää energiaa ja sitä kautta euroja pankkitilillä, joten nykyaikainen ilmansuodatus panostaa energiatehokkuuteen. MultiDustBankissa tämä ilmenee ainakin seuraavilla tavoilla: 

  • MDB toimii halutulla vakiopaineella ja pitää moottorin ilmavirran tasaisena sen mukaan, miten likaiset suodattimet ovat. Toisinsanoen moottori ei puhalla täydellä teholla, jos suodattimet ovat puhtaat, eikä liian matalalla teholla suodattimien ollessa jo pian ehtoon puolella. Optimaalinen ilmavirta maksimoi energiatehokkuuden, säästää suodattimien elinikää ja pienentää äänenvoimakkuutta. 
     
  • Tämän päivän trendi on luottaa dataan, josta saatavan etulyöntiaseman johdosta voidaan tehdä asioita suunnitelmallisesti sen sijaan, että jouduttaisiin aina reagoimaan nopeasti jo käsillä oleviin tapahtumiin. MultiDustBankiin (MDB Pro) kuuluu oma kosketusnäyttö, jonka avulla voit myös esim. valvomosta käsin tarkkailla ja säätää laitteen sähkön kulutusta, käyntiaikoja ja mitä se tekee seuraavaksi. Voit esim. asettaa laitteen sammumaan aina lounasaikaan ja puhdistamaan suodattimet työajan päätyttyä.

 

 

Mistä tiedän minkäkokoisen laitteen tarvitsen?

 

MultiDustBankin ehdoton hyvä puoli on se, että se koostuu moduuleista tilatarpeen mukaan. Tämä helpottaa laitteen hankkimista ja kasaamista. Moduulirakenteen etu näkyy myös siinä, että jos toimintasi kasvaa myöhemmin ja tarvitset lisää suodatustehoa, sinun ei tarvitse hankkia kokonaan uutta järjestelmää, vaan kasvatat vain olemassa olevaa.  Yhdessä moduulissa on 4 suodatinpatruunaa, mikä on pienin yksikkö. Oman järjestelmäsi voit siis kasata 4-36 patruunasta. 

Suodatusjärjestelmän koon eli patruunoiden määrän voit laskea karkeasti hitsaajien määrän perusteella. Yhden hitsaajan kohdepoistoimuntarve on 800-1200 m3/h, mikä vastaa yhtä suodatinpatruunaa. Lyhyesti sanottuna suodatinpatruunoita on siis yhtä monta kuin hitsaajaakin.  

 

 

 

Haluatko energiaa säästävän suodatusjärjestelmän?
 

Perehdy tarkemmin Plymovent MultiDustBank järjestelmiin. 

Soita tai laita viestiä rohkeasti meille, niin autamme sinua tekemään hitsaamisesta teillä mukavaa ja turvallista. 

 

 

Soita tai laita viestiä

 

Myyntipäällikkö

Etelä-Suomi

Petri Järvinen
0400 302 746

Myynti

Keski-Suomi

Janne Manner
045 114 1944

Myynti

Länsi-Suomi

Miika Huhtala
0400 770 295

 

Myynti

Pohjois-Suomi

Mika Jaara
040 621 6789

Myynti

Pohjanmaa

Vesa Korvola
040 088 2078