"Sellaista ei tule koskaan!" Tarina Contec Easy Change vetoalustasta

01.06.2020

 

Contec Alpha hiomakoneessa on nyt magneettinen Easy Change -timanttien kiinnitysmekanismi. Timanttipalat lähtevät alustasta irti helposti napauttamalla ja lukkiutuvat paikalleen ilman työkaluja. Ylläolevalla videolla näet, miten nopeasti timanttipalojen vaihto käy.

 

"Sellaista ei tule koskaan"

Tarina kyseisen mekanismin synnystä on mielenkiintoinen. Kerrotaan, että Contecin perustaja olisi ollut jyrkästi hiomakoneen alustan pikakiinnitystä vastaan. Hänen sanotaan perustelleen näkemystään sillä, että oli ainakin kolmesti elämänsä aikana nähnyt, miten kipeää tekee, kun timanttipala irtoaa alustasta kesken työn ja osuu käyttäjää jalkaan. 

Tässä sitä kuitenkin ollaan. Contec valmisti lopulta oman timanttien pikakiinnitysmekanisminsa. Tuotekehitys oli pitkä ja pääosassa oli turvallisuus. Alustassa on tuplavarmistus timanttien paikallaan pysymiselle:

 

1. Alustassa on kiilaurat kahteen suuntaan, jotka estävät palan sinkoamista ulkoreunalta ulos.
2. Magneettivarmistus pitää timantin tiukasti paikallaan.

 

Turvallisuus ennen kaikkea

Nopeus ja helppous eivät yleensä kulje käsikädessä turvallisuuden kanssa, mutta Contecin Easy Change vetoalustassa tässä ollaan jo pitkällä. Käyttäjälläkin on toki oma vastuunsa. Kun esimerkiksi hiomakonetta kuljetetaan autossa, alusta tai timanttipalat saattavat kolahtaa lattiaan, jolloin ne saattavat liikahtaa. Muista siis tarkistaa aina ennen jokaista käyttökertaa, että timantit ovat paikallaan!