Lisää tehoa kuntosalien ja liikuntatilojen siivoamiseen

04.06.2024

Kuntosaleilla ja urheiluhalleissa juostaan, kyykätään, hypätään ja painitaan usein lajivaatimusten mukaisesti hyvin erilaisilla lattiapinnoilla. Harvoin löytyy vain yhtä siivousmenetelmää, jolla voitaisiin syväpuhdistaa ja entisöidä nämä kaikki tavalliset ja erikoislattiatyypit.

- Kun lika alkaa pinttymään lattiaan, jonkun pitää tehdä jotakin ja koneellisilla siivousmenetelmillä saadaan aina parempi jälki aikaan. Kävimme erään asiakkaan kanssa heidän urheiluhalli-kohteessaan ja valkoiselta näyttänyt tatami ei ollutkaan valkoinen, kun ajettiin se kerran Excentr lattianhoitokoneella, kuvailee Tammiholman siivouskoneiden myyntipäällikkö Antti Kärkkäinen

Siivottiin urheilulattiaa sitten käsin tai koneella yleisen viihtyvyyden ja puhtaustason vuoksi on lattia tietyin välein hyvä syväpuhdistaa ja palauttaa alkuperäiseen loistoonsa. Tässä artikkelissa käydään läpi kaksi esimerkkiä erään asiakkaamme kuntosali- ja urheilulattioista ja viestimme on, että kun halutaan todella nopeasti siistit lattiat kuntosaleille, kannattaa valita työpariksi esim. Excentr43 lattianhoitokone

 

Haaste 1
Pinttynyt veri, hiki ja kyyneleet
 

Kohteen kamppailulajien tatamiin oli aikojen saatossa pinttynyt kuivunutta verta ja myös esim. jälkiä asianmukaisten kenkien käytöstä. Näitä jälkiä oli haastavaa saada pois moppaamalla ja isolla yhdistelmäkoneella ajaminen pehmeällä pinnalla ei olisi ollut mahdollista.

Ratkaisu
 

Tatami pestiin monikäyttöisellä Excentr43 lattianhoitokoneella ja Excentr-mikrokuitulaikalla. Tatami oli epätasainen, sen pinta oli uritettu. Esimerkiksi pienellä yhdistelmäkoneella olisi jouduttu ajamaan urien yli monta kertaa ristiin, jotta lika olisi lähtenyt tasaisesti joka puolelta. Excentrin epäkeskon värinäliikkeen ansiosta tällaisia kommervenkkejä ei tarvinnut tehdä.

Asiakas yllättyi iloisesti, miten hyvin jäljet lähtivät pois. Laitetta oli myös helppo ja kevyt käyttää. Mukavana bonuksena oli vielä se, että työhön ei tarvittu lainkaan kemikaaleja, mikä osaltaan nopeutti siivoamista ja ilahdutti asiakkaan asiakasta. Myös minimaalinen vedenkäyttö oli ekologista ja nopeutti työskentelyä, kun likavettä ei tarvinnut erikseen imeä vesi-imurilla lattialta, vaan se imeytyi suoraan mikrokuitulaikkaan, joka pestiin myöhemmin ja käytettiin uudelleen.

 

Haaste 2
Aikojen saatossa tummunut uritettu vinyyli
 

Kuntosalin vinyylilattian ylläpitosiivoukseen oli käytetty yhdistelmäkonetta, mutta kuten usein käy, lika tarttuu pitkän ajan kuluessa kiinni ja tarvitaan jaksottaista perussiivousta. Lattia haluttiin nyt entisöidä samanlaiseksi, miltä se oli vielä pari vuotta sitten uutena näyttänyt.

Ratkaisu
 

Kun Excentr43 lattianhoitokone oli jo paikan päällä, kokeiltiin sitä myös kuntosalin lattiaan. Tähänkään toimenpiteeseen ei tarvittu kemikaaleja, vain minimaalisesti vettä sekä mikrokuitulaikka. Toisin kuin perinteisiä pyöreänmallisia lattianhoitokoneita Excentr43:sta oli helppo hallita laitteiden välissä, eikä tarvinnut pelätä, että se vahingossa osuisi ja rikkoisi jotakin. Nopeasti huomattiin lattian kirkastuvan ja pyörivän värinäliikkeen irrottavan pinttyneen lian.

 

Urheilulattioiden siivoukseen sopivat hienosti kaikki Excentr-sarjan lattianhoitokoneet, jotka puhdistavat tehokkaasti erityisesti epätasaisia pintoja. Tässä tekstissä käytiin läpi Excentr-sarjan ainoaa pyöreää mallia sen vuoksi, että pehmeillä ja erittäin kitkaisilla lattioilla (kuten tatami), se liikkuu kevyesti ja ikään kuin tanssii pinnan päällä. 

Kun kaipaat vinkkejä urheilulattioiden tehokkaaseen koneelliseen puhdistamiseen tai haluat ilmaisen demon kohteessasi, ole meihin suoraan yhteydessä.