3 asiaa, jotka tekevät lattian hiomisesta mukavampaa

02.10.2023

Nykylaitteilla lattian hiominen on jo melko helppoa, mutta jos haluat varmistaa työskentelytehokkuuden ja -mukavuuden, tarkista, että lattianhiomakoneestasi löytyvät nämä ominaisuudet:

 

1. EASY CHANGE -TIMANTIN VAIHTO

Timanttien vaihto nopeutuu huomattavasti, kun sinun ei tarvitse enää ruuvata paloja paikalleen, vaan magneettisen kiinnityksen ansiosta timanttipalat asetetaan vetoalustaan käsin, jopa ilman työkaluja. Magneettisen kiinnityksen lisäksi laitteessa on hyvä olla myös tuplavarmistus, ettei timantti pääse missään tilanteessa irtoamaan paikaltaan ja ampumaan esimerkiksi käyttäjää jalkaan. 

Katso Easy Change -timantinvaihtovideo tästä

 

2. SEINÄNVIERUSTOJEN HIOMINEN

Usein perinteisillä seistenohjattavilla hiomakoneilla ei päästä hiomaan lattiaa aivan seinän vierestä, vaan seinän ja koneen väliin jää kaistale, joka täytyy hioa toisella koneella tai käsin. Tehokkaampaa on kuitenkin, jos valitset kerralla yhden koneen, jolla pystyt hiomaan koko lattiapinnan kerralla - myös seinänvierustat.

Seinän lähellä työskentelyyn liittyy toinenkin seikka. Joissain pyörivissä hiomakoneissa paino asettuu hiomapäälle, jolloin kone saattaa jossain tilanteissa tuntua hallitsemattomalta. Mukavampaa on työskentely hiomakoneella, joka seisoo osaksi renkaiden päällä. Tällöin koneen hallinta onnistuu vaikka yhdellä kädellä, eikä hiomakone vahingossakaan osu seinään. 

 

3.  PÖLYTTÖMYYS

Hiominen jättää aina jälkeensä pölyä, josta suurin osa on ihmiselle vaarallista. Turvallisessa ja terveellisessä työympäristössä pöly pyritään hävittämään hengitysilmasta mahdollisimman aikaisin eli heti sen synnyttyä. Hiomakoneessa onkin hyvä olla esim. 50 mm imuriliitäntämahdollisuus, jolloin siihen voidaan liittää ammattikäyttöön tarkoitettu, tehokas rakennusimuri. 

 

Jos haluat tehokkaan hiomakoneen, joka kattaa automaattisesti nämä ominaisuudet sekä paljon muuta, tutustu yhteen suosituimmista hiomakoneistamme Contec Alphaan tästä linkistä.