Pakokaasuradat paloautoille ja ambulansseille

Tammiholma Oy on toimittanut automaattisia pakokaasuratoja Suomessa jo yli 100:lle paloasemalle vuodesta 1993 lähtien. Maahantuomme ja myymme sekä suunnittelemme palolaitosten pakokaasunpoistojärjestelmiä siten että ratkaisut ovat pitkäikäisiä ja muunneltavissa tulevaisuuden tarpeita silmällä pitäen. Tällaisia asioita on esimerkiksi kehittämämme universaali kannakointijärjestelmä joka on helposti säädettävissä kun auto vaihtuu uuteen tai vaihtaa paikkaa.

Alan standardiksi vakiintunut pystyputkisille paloautoille suunniteltu Plymovent VSR on täysin automaattinen pakokaasurata. VSR-rata on todettu luotettavimmaksi ratkaisuksi pitkässä juoksussa. VSR-rata myötäilee autoa sivuttaissuunnassa ja valmistettu alumiiniprofiilista joka on kevyt ja toimintavarma. Luonnollisesti radoissamme on myös turvavaijerit esim. tilanteisiin joissa tapahtuu jotain odottamatonta.

SBT-radat ovat ambulansseille ja paloautoille suunniteltuja pakokaasuratoja joissa pakoputki on joko auton sivulla tai takana. Suulake on joko paineilmatoiminen Grabber-suulake (SBT-rata) tai magneettikiinnitteinen (SBTM-rata) suulake. Auton kylkeen ei tule naarmuttavaa magneettia vain kiinnitys on suoraan pakoputkesta. SBT-radassa on ergonominen patentoitu turvaliitin joka katkaisee letkun radan ja auton välistä jos jotain odottamatonta tapahtuu.

Pakokaasunpoistopuhaltimen alykäs energiaa säästävä ohjausautomatiikka on yksinkertainen ja luotettava ja on suunniteltu niin että kun auto käynnistetään lähtee puhallin käyntiin ja puhallin sammuu kun moottori sammutetaan. Puhallin pysähtyy säädetyn viiveen jälkeen, esim 10 sekuntia. Puhaltimen käynti siis vain kun pakokaasua syntyy. Järjestelmää ohjaa PCU-1000 ohjauskeskus (230V/24V) ja käyntitiedon antavat PC-500 (24V) virtausanturit jotka reagoivat painevaihteluun. Autoa voidaan käyttää myös sisällä. Etuna on myös että kun ulko-ovet avataan niin puhallin ei käynnisty turhaan. Autoihin ei asenneta lähettimiä vaan kaikki ohjaus on radoissa sisäänrakennettuna. Lisäksi konseptiin kuuluu taajuusmuuttaja puhaltimen automaattisella tehonsäädöllä sekä automaattinen sulkupeltiautomatiikka autopaikkakohtaiseen tarpeeseen. Ohjauskeskus ICE-LC ohjaa moottoroitua sulkupeltiä AD-160 yhdessä virtausanturin PC-500 kanssa.

 

 

Pakokaasujärjestelmämme ovat 100% tiiviitä eikä vuoda pakokaasuja hallitiloihin aiheuttamaan terveysongelmia muille paloasemalla työskenteleville. Myös kiinteistö pysyy puhtaampana kuin esim. tehostetun ilmanvaihdon järjestelmillä joissa pakokaasua ei oteta talteen heti sen syntylähteestä.

Plymovent on maailman suurin hälytysajoneuvojen pakokaasunpoistolaitetoimittaja. Toimitettuja pakokaasuratoja on jo yli 40 000 kappaletta! Ota yhteyttä niin toteutetaan Teille sopiva kokonaisuus.

 

Lue lisää dieselmoottorin vaaroista