Kohdepoisto - ratkaisut teollisuuteen

Ilmassa leijailevien partikkelien kohdepoisto on tehokkain tapa turvallisen ja terveellisemmän työympäristön aikaansaamiseksi. Hitsauksessa syntyvän hitsaushuurun kohdepoiston ja pölynpoiston avulla estät tehokkaasti ilmassa leijuvien epäpuhtauksien leviämisen kaikkialle työtiloihin, mikä suojaa paitsi käyttäjää myös kaikkia muita rakennuksessa olevia ihmisiä ja koneita.

Hitsauksella tarkoitetaan metallikappaleiden liitospintojen kiinnittämistä toisiinsa valokaaren sulattaman liitoksen avulla. Hitsauksessa käytetään hitsattavan materiaalin lisäksi erilaisia lisä- ja apuaineita. Lähde

Merkittävimmät työperäiset riskit liittyvät hitsaushuuruihin, jotka ovat metallihuurujen ja kaasujen seosta. Terästen hitsaushuurut voivat aiheuttaa astmaa. Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos (IARC) on luokitellut kaikki hitsaushuurut ja UV-säteilyn syöpävaarallisiksi (ryhmä 1). Lähde

Puhdas työympäristö

Hitsauskaasut, hitsaushuuru, hiontapöly, öljysumu: metalliteollisuus tuottaa kaikenlaisia epäpuhtauksia. Hitsaajat ja työtilassa olevat muut henkilöt altistuvat näille ilmansaasteille. Näitä terveysriskejä vähentämällä saadaan työolosuhteet terveellisemmiksi ja turvallisemmiksi. Suojaavat toimenpiteet ovat tässä tärkeä näkökohta. Itse asiassa niin tärkeä, että niiden säätelemiseksi on laadittu tiukat kansainväliset standardit. Hitsauskaasut, pienet partikkelit ja sulatetun metallin jäämät on käsiteltävä tehokkaasti poistamalla ja suodattamalla. Tämän ansiosta työntekijät voivat paremmin ja työskentelevät paremmin. Tuloksena on korkeampi tuottavuus ja vähemmän sairaspoissaoloja. Investointi puhtaampaan sisäilmaan siis kannattaa!

Lue lisää ratkaisuista jotka sopivat juuri Teille: Mikä ratkaisu on Teille paras?

 

 

Tutustu monipuolisiin kohdepoistoratkaisuihin kuten kohdepoistoletkustoihin, wallpro suodattimiin, puhaltimiin sekä hitsaussavun suodatusjärjestelmiin.

 

Valintaopas Plymovent kohdepoistolaitteet

Tutustu uuteen valintaoppaaseen

Lue lisää