Miten siivouskonerobotti toimii?

 

 

Tennantin siivouskonerobotissa ihaninta on varmasti sen helppokäyttöisyys ja se, että kyseessä on siivouskone, mihin on asennettu robotiikkaa, eikä toisinpäin. Siivousjälki on siis taattua Tennant-laatua ja robotiikka on tehty erittäin helpoksi ja käyttäjäystävälliseksi. Katso yläpuolella oleva lyhyt video, jossa näytämme, miten homma yksinkertaisuudessaan toimii.

Kun olet hankkimassa siivouskonerobottia sinulle pitää olla selvää, mitä haluat sillä saavuttaa. Tennant AMR siivouskonerobotti soveltuu hyvin avariin kohteisiin, joissa siivotaan vähintään 3 tuntia kerrallaan, viitenä päivänä viikossa. Lue lisää asioista, joita sinun kannattaa pohtia ennen siivouskonerobotin hankkimista täältä.
 

Miten Tennant AMR siivouskonerobotti toimii?

 

Kuten aiemmin sanottu Tennant AMR siivouskonerobotin käyttäminen on erittäin helppoa. Käyttöönotossa on kolme yksinkertaista vaihetta, jotka ovat ajoreitin suunnittelu, robotin opettaminen sekä siivoustyön aloittaminen. 

 

1. Suunnittelu


Hyvä suunnittelu on kaiken perusta. Kun olet varma, että siivottava kohteesi soveltuu siivousrobotille, alkaa ajoreitin suunnittelu. Robotin idea on siivota suuret pinta-alat mahdollisimman tehokkaasti, mikä tarkoittaa sitä, että reitti suunnitellaan mahdollisimman jouhevaksi ja vähämutkaiseksi. Mieti, mihin aikaan robotilla on järkevää ajaa kohteessa ja varmistu siitä, että niissä paikoissa, joissa robotti joutuu kääntymään u-käännöksen, on tilaa vähintään 3 metriä. Robotin kulkema reitti on oltava joka kohdassa vähintään 1,2 metriä leveä ja kääntyessä tilaa täytyy olla 1,5 metriä.

Koti-merkki (kuvan sinisessä kaapissa kiinni oleva valkomusta merkki) toimii robotin reitin alku- ja päätepisteenä. Robotti skannaa merkin ja suunnistaa sen avulla kohteessa. Merkki tulee asentaa noin 1,2 metrin korkeudelle, jotta robotin on mahdollisimman helppo löytää se. Merkki asetetaan keskeiselle paikalle, jotta koko alue saadaan pestyä mahdollisimman lyhyellä ajolla.

 

2. Opettaminen

 

Kun olet suunnitellut tehokkaan reitin robotin päämääräksi, on aika kertoa siitä myös robotille. Tennantin robottiin et tarvitse pohjapiirustuksia tai koodaamista. Sen sijaan voit vain hypätä kuskin paikalle ja ajaa suunnittelemasi reitin robotin kanssa yhdessä aloittaen kotimerkistä ja päätyen samaan pisteeseen. Robotti tallentaa muistiinsa paitsi itse reitin, myös kaikki muut toiminnot. Jos esimerkiksi nostat harjan ja imusuulakkeen ylös jossain kohtaa, robotti toistaa saman toimenpiteen samassa kohdassa. 

Kun reitti on ajettu onnistuneesti, voit tallentaa sen ja nimetä mieleiseksesi. Jos reitti muuttuu olennaisesti, esimerkiksi silloin kun marketeissa siirretään hyllyjä tai varastoon tulee lavatavaraa reitin varrelle, voit muuttaa robotin reittiä aivan yhtä helposti, kun aloittaessasi. Voit tallentaa 6 eri reittiä kotimerkkiä kohden ja toimitukseen kuuluu 10 kotimerkkiä, eli yhteensä ajettavia reittejä voi olla maksimissaan 60. Voit yhdistää ja ketjuttaa reittejä parhaaksi katsomallasi tavalla.

 

3. Siivoaminen

 

Itse siivoamisen aloittaminen tapahtuu valitsemalla näytöltä haluttu reitti. Tämän jälkeen vielä asetetaan turvallisuussyistä keltaiset sivusuojanauhat kiinni ja painetaan koneen takana oleva käynnistysnappi pohjaan. Tämän jälkeen siivouskonerobotti aloittaa toimintansa itsenäisesti.

 

Muut fiksut toiminnot

 

Tennant siivouskonerobottiin on sisäänrakennettu myös muutamia muita fiksuja ominaisuuksia, joita ovat mm. ongelmatilanteista ilmoittaminen sekä raportointi. Ensimmäisessä tapauksessa robotti lähettää siihen syötettyyn puhelinnumeroon tekstiviestin, jos se tarvitsee apua. Tällaisia avunpyyntöjä esiintyy esimerkiksi silloin, kun puhdasvesisäiliöstä loppuu vesi tai jos sen reitillä on este. Kun robottia on autettu, pesuohjelma jatkuu samasta kohdasta, jossa se keskeytyikin. 

Robotista saat myös sähköpostiisi raportin sen tehokkuudesta haluamallasi aikavälillä päivä tai viikkokohtaisesti. Raportista näet helposti montako neliötä se on pessyt ja montako reittiä ajanut.

 

Oletko kiinnostunut Tennant AMR siivouskonerobotista?

 

Jos haluat lisää vinkkejä tai tietoa siivouskoneroboteista, ota yhteyttä siivouskonepalveluumme:

 


Myyntipäällikkö Etelä- ja Itä-Suomi          
Antti Kärkkäinen
040 664 6545
antti.karkkainen@tammiholma.fi   

Etelä- ja Keski-Suomi
Eero Puro
040 748 6068
eero.puro@tammiholma.fi           
Länsi-Suomi
Miika Huhtala
0400 770 295
miika.huhtala@tammiholma.fi


Pohjanmaa
Vesa Korvola
040 088 2078
vesa.korvola@tammiholma.fi

Pohjois-Suomi
Mika Jaara
040 621 6789
mika.jaara@tammiholma.fi
Huolto ja varaosat
Ari Backlund
040 746 8106
ari.backlund@tammiholma.fi