Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä, kun harkitset siivouskonerobottia

 

 
 

Siivouskonerobotin hankkiminen on tehokasta ja fiksua, jos tietyt ehdot täyttyvät. Siivouskonerobotin hankkimisen järkevyys riippuu muutamasta asista, kysy siis itseltäsi nämä 5 kysymystä, kun harkitset siivouskonerobottia.

 

 

1. Sopiiko siivouskonerobotti kohteeseeni?

 

Siivouskonerobotit pääsevät oikeuksiinsa erityisesti laajoissa ja avarissa tiloissa, joita siivotaan vähintään kolme tuntia päivässä, viitenä päivänä viikossa. Tällaisia kohteita ovat yleisimmin marketit, koulut, sairaalat, jakelukeskukset jne. Siivouskonerobotit voidaan asettaa siivoamaan useita eri reittejä rakennuksen sisällä ja navigoimaan kiinteiden esteiden ympärillä. Lisäksi parannettujen turvaominaisuuksien vuoksi siivouskonerobotit välttävät kaltevia nousuja ja laskuja sekä ympäristöön jatkuvasti tulevia uusia muutoksia.

Jos siis kohteessasi täyttyvät edellämainitut vaatimukset tilan ja ajomäärän puolesta, siivouskonerobotista voi olla sinulle hyöytyä. Jos puolestaan ajomäärät ovat merkittävästi pienemmät, tämän kokoluokan siivouskonerobotit eivät ole taloudellisesti tai ajankäytöllisesti järkevä ratkaisu.

 

2. Kuinka hyvin yhteistyökumppanilla on mahdollisuus kehittää teknologiaa robotiikan muuttuessa?

 

Siivousalan robotiikka on jatkuvassa kehitysliikkeessä. Valmistajat työskentelvät tuottaakseen sekä koneita että ohjelmistoja, jotka vastaavat monenlaisiin tarpeisiin. Kun harkitset siivouskonerobottia, etsi valmistajaa, jolla on pitkä historia siivousalalta sekä asiantuntemusta että resursseja ohjelmiston päivittämiseen suorituskyvyn ja toimivuuden parantamiseksi. Valmistajan valinnassa on tärkeää itsenäisen alustan tarjoaminen, jolloin vältyt mahdollisilta pitkiltä viiveiltä ja seisokeilta.


3. Kun kone saapuu, kuinka nopeasti se on käyttövalmis?

 

Jos valitset siivouskonerobottikumppaniksesi Tennantin, pääset käyttämään konetta muutamassa minuutissa. Tennantin AMR siivouskonerobottien yksi parhaista puolista on se, että niiden käyttämiseen ei tarvita ylimääräisiä ihmisiä, saati koodareita. Voit opettaa koneen ajamaan haluamasi reitin ja kun olet kerran ajanut sen läpi robotin kanssa yhdessä, se osaa tehdä sen itse. Koneessa on erittäin helppokäyttöinen näyttö, jonka kielen voit valita sinulle sopivaksi. Selkeitä ohjeita seuraamalla, saat robottisi itsenäiseen ajoon pian sen saapumisen jälkeen.

 

4. Kuka kouluttaa henkilöstön?

 

Kun valitset siivouskonerobottia, valitset samalla yhteistyökumppanin, joka huolehtii käytännön asioista. Yhteistyökumppanin tärkeimpiä kriteerejä tulisivatkin robotinhankintatilanteessa olla koulutuksen ja käyttöönottotuen tarjoaminen, jotta robotiikasta saadaan mahdollisimman paljon hyötyä. Jos valitset Tennantin AMR siivouskonerobotin, valitset samalla yhteistyökumppaniksesi Tammiholman, joka tarjoaa maksutonta apua siivousreittien mahdollisimman tehokkaassa suunnittelussa sekä tietysti perinteistä käyttökoulutusta, johon robotiikkaan liittyen kuuluvat myös henkilöstön tietämyksen lisääminen raportoinnista sekä automaattisesti luoduista lämpökartoista.

 

5. Mitä vaikutuksia siivouskonerobotilla on henkilökuntaan?

 

Työntekijöiden korvaamisen sijaan robotit työskentelevät ihmisten kanssa. Työntekijät valmistelevat tilat siivousrobottia varten esim. siirtämällä lattiamattoja ja joissain tapauksissa esilakaisemalla lattian. Kun siivousrobotti pääsee puhdistamaan kovia lattioita, vapauttaa se työntekijät muihin puhdasta ja turvallista ympäristöä lisääviin toimenpiteisiin, kuten roskien vientiin, desinfiointiin, ikkunoiden pesuun tai reunojen pyyhkimiseen. 

Siivouskonerobotit muuttavat siivousalaa, mutta ne eivät sovellu jokaiseen kohteeseen. Tutki aina huolellisesti siivouskonerobotin ominaisuuksia ja rajoituksia varmistaaksesi, että ne sopivat varmasti kohteeseesi.

 

Kumppaniksi Tammiholma

 

Olemme työskennelleet robottien kanssa jo jonkin aikaa ja tiedämme, mitä roboteilta voidaan odottaa ja mitä ei. Jos valitset robotiikan saralla kumppaniksesi Tammiholman, saat:

  • Oman yhteyshenkilön aina suunnitteluvaiheesta alkaen
  • Nopea ja asiantunteva huoltopalvelu, joka mahdollistaa työskentelyn ilman käyttökatkoja
  • Nopeat varaosatoimitukset
  • Kattava raportti konekohtaisesti suoraan sähköpostiisi

 

Valikoimassamme on tällä hetkellä ainoastaan Tennantin siivouskonerobotti, sillä se todistetusti toimii. Tennant on ensisijaisesti siivouskone ja vasta sitten robotti. Tällä tarkoitamme sitä, että se pesee ja kuivaa yhtä tehokkaasti kuin muutkin jo 15 vuotta käytössä olleet Tennantin T7 siivouskoneet. Siivouskonerobottiin käyvät lisäksi samat kuluvat osat sekä varaosat kuin tavalliseen T7 yhdistelmäkoneeseen. Robotiikkaakaan emme tietenkään vähättele. Kokemuksemme perusteella Brainin Tennantille valmistama robotiikka on ensilaatuista ja kilpailijoista selkeästi erottautuvaa. Tennantin siivousrobottien laadukkuus on todettu jo esimerkiksi yhdysvaltalaisessa, maailman suurimmassa vähittäiskauppaketjussa Walmartissa on käytössä jo lähes 2.000 Tennantin siivouskonerobottia.

Tutustu T7AMR siivouskonerobottiin tarkemmin täällä.