Näin pääset alkuun kemikaalittomassa siivouksessa

 

Pesuaineiden käyttö kaikessa siivouksessa istuu vielä tiukassa. Jos kuitenkin olet jo perehtynyt kemikaalittomuuden hyötyihin, mutta sen lukuisat menetelmät eivät ole vielä teillä käytössä, näin pääset alkuun:

 

1. Mieti motivaatio


Mieti, miksi haluat vähentää kemikaalien käyttöä? Liittyi syy sitten ympäristöön, henkilökunnan turvallisuuteen, puhtaampaan lopputulokseen, säästöihin tai mihin ikinä, pidä huoli, että koko henkilökunta tietää sen. 

Motivaation ja syiden ymmärtäminen auttaa tavoitteiden rakentamisessa ja niiden toteuttamisessa. Jos siivoaja ei tiedä tai ymmärrä, miksi hänen pitäisi muuttaa päivittäisiä siivoustottumuksiaan, hän luultavasti ei myöskään tee niin. Koko yrityksen yhteinen vuorovaikutteinen keskustelu auttaa johtoa ymmärtämään päivittäisen tekemisen haasteita sekä toiveita paremmin ja henkilöstöä puolestaan näkemään kokonaiskuvan selkeämmin. 

 

2. Listaa välttämättömät kohteet


Käy läpi siivottavat kohteet ja pohdi, onko joukossa sellaisia kohteita, joissa aivan ehdottomasti tarvitaan pesuaineita. Kemikaalit ja niiden käyttötarve ei ole kokonaan katoamassa maan päältä, mutta niiden käyttöä voidaan merkittävästi vähentää. 

Listaa siis ylös tilanteet, joissa kemikaaleja käytetään. Tällaisia tapauksia ovat esim. bakteerien hävittäminen uimahalleissa, kalkinpoisto pesutiloissa sekä erittäin rasvaisten tilojen siivoaminen, joita kohdataan vaikkapa hampurilaisravintoloiden keittiöissä.

Kun välttämättömät kohteet on listattu, jää jäljelle suuri osa peruskohteita, joissa pesuaineiden käyttö on täysin turhaa. Kun tiedät, mitkä nämä kohteet ovat, sinun on helpompi siirtyä konkreettisiin toimiin.

 

3. Valitse sopivin menetelmä


Kun kemikaalit jäävät hyllyyn vastaisuudessa, valitse markkinoilla olevista kemikaalittomista menetelmistä sinulle ja kohteellesi paras vaihtoehto. Eri vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein erilaisista sähköisistä vesistä tehokkaisiin timanttilaikkoihin. Valitse käyttössä oleviesi koneiden sekä siivottavien pintamateriaalien mukaan paras menetelmä.

Esittelyssä Tammiholman tarjoamat kemikaalittomat siivousmenetelmät

 

4. Kouluta ja seuraa


Pidä huoli siitä, että siivoajat tietävät, miten ja missä kemikaalittomia menetelmiä käytetään oikeaoppisesti. Koulutuksen voit hoitaa sisäisesti itse tai voit pyytää sitä laitetoimittajaltasi. Muista myös päivittää uusien työntekijöiden perehdytysopas kemikaalittomuuden osalta.

Jotta tiedät, onko muutos onnistunut, sinun kannattaa seurata tapahtumien kulkua ainakin kuukausitasolla. Mittaa esim. pesuainekuluista aiheutuvia säästöjä ja veden kulutusta. 

 

5. Muista markkinointi


Kerro kemikaalittomuudesta asiakkaillesi sekä viesti asiasta osana markkinointiasi. Näin annat yrityksestäsi modernia kuvaa, houkuttelet ympäristötietoisia asiakkaita sekä parannat osaltasi maailmaa.

 

 

Soita tai laita viestiä

 

Myyntipäällikkö

Etelä- ja Keski-Suomi

Antti Kärkkäinen
040 664 6545

 

Myynti

Etelä- ja Itä-Suomi

Eero Puro
040 748 6068

Myynti

Länsi-Suomi

Miika Huhtala
0400 770 295

 

 

Myynti

Pohjois-Suomi

Mika Jaara
040 621 6789

Myynti

Pohjanmaa

Vesa Korvola
040 088 2078