Älä uusi lattiaasi - vaan puhdista se

 

Ei ole järkeä muutaman vuoden välein laittaa lattiaa uusiksi, kun voit pitää sen vuodesta toiseen puhtaana yksinkertaisella menetelmällä. Tammiholma on tottunut haastavien lattioiden puhdistamiseen ja saat meiltä avaimet käteen-ratkaisun lattiallesi, mikä sisältää tarpeeseesi sopivan Tennant yhdistelmäkoneen sekä  markkinoiden parhaat SupraShine timanttilaikat.

Lue lisää SupraShine High Performance -timanttilaikoista täältä
 

 

Miksi on tärkeää minkälaisella lattialla sinä työskentelet?

 

 

 

Työpaikka vaikuttaa meihin kaikkiin valtavasti monella tavalla, koska vietämme työn parissa suuren osan päivästämme ja elämästämme. Jos työhösi kuuluu raskaiden ajoneuvojen ja koneiden huolto ja korjaus, työpaikkasi on suurella todennäköisyydellä kuvan kaltainen halli. Se voi olla pienempi, suurempi, valoisampi tai värikkäämpi, mutta tietyt lainalaisuudet ovat samat. 

Oletko koskaan ajatellut, että niinkin yksinkertaisella asialla kuin lattia, voi olla suuri merkitys työhösi? Tämän jutun luettuasi alat pohtia, minkälaisella lattialla työskentelet ja löydät järkevän keinon, miten tehdä päivästäsi parempi. Aloitetaan!

 

 

Miksi lattia on tärkeä?

 

1. Lattia on yksi näkyvimmistä ja isoimmista pinnoista työpaikalla. Jos se on siisti, yleisilme on siisti. Jos se on tahrainen, laikukas ja likainen, koko vaikutelmasta tulee helposti epäsiisti. Mieti, minkälaisessa ympäristössä haluat viettää suuren osan valveillaoloajastasi tai minkälaisen mielikuvan asiakas saa tullessaan paikan päälle? 


2. Rasvainen tai öljyinen lattia on työturvallisuusriski. Se voi aiheuttaa liukastumis- ja kaatumisonnettomuuksia. 


3. Varsinkin näin talvisin ja keväällä halliin kulkeutuu paljon hiekoitushiekkaa, kiviä sekä lunta. Pienet partikkelit voivat helposti naarmuttaa ja kuluttaa lattiapintaa, jolloin tilanne ei myöhemmin enää korjaudu pelkästään siivoamalla. Sisälle kulkeutunut lumi voi jossain kohtaa muuttua jääksi ja aiheuttaa näin lisää onnettomuuksia ja läheltäpiti-tilanteita. Toisaalta se voi sulaessaan aiheuttaa pidemmällä aikavälillä kosteusvaurioita.

 

4. Haluatko hengittää puhdasta vai likaista ilmaa? Lika kulkeutuu korjaamoon lattialle, missä se ajan myötä kuivuu ja muuttuu pölyksi. Likainen pöly leijailee hengitysilmassa ja kertyy tasoille, työkalujen päälle ja sotkee lopulta seinätkin. Tehokkain tapa pitää koko korjaamo puhtaana on siis siivota lattia vähintään kerran viikossa.  

 

 

Kustannustehokkain tapa pitää lattiat puhtaana

 

 

Kokemuksemme mukaan kaikista kustannustehokkain tapa pitää raskaskonekorjaamojen lattiat puhtaina, on yhdistelmäkoneella siivoaminen. Yhdistelmäkoneella tarkoitetaan akkukäyttöistä konetta, jota työnnetään tai ajetaan ja joka samanaikaisesti pesee ja kuivaa. Voit ajatella sitä siis lakaisukoneen ja märkäimurin yhdistelmänä. Yhdistelmäkoneet eivät ole mikään uusi juttu, vaan siivousliikkeet ovat jo vuosikymmeniä käyttäneet niitä päivittäisessä siivoustyössään.

 

Yhdistelmäkoneen edut korostuvat etenkin isoissa tiloissa. Siinä missä yksittäinen ihminen saa imurilla tai moppi-ämpäri-yhdistelmällä työskennellä useamman tunnin tai jopa koko päivän, sama asia voidaan yhdistelmäkoneella hoitaa noin tunnissa. Melkoinen työajan ja palkkakulujen säästö. Lisäksi koneellisessa pesussa saadaan harjaan suurempi harjapaine sekä pyörimisnopeus, mikä tekee pesujäljestä puhtaampaa.

 

 

Minkälainen kone on paras raskaskonekorjaamoihin?

 

 

Koneen valinta on riippuvainen monesta osatekijästä. Ensimmäinen asia, mitä siivottavasta kohteesta katsotaan, on luonnollisesti sen koko. Jos siivottavaa alaa on noin 300-1000 m2, sopii pienten tilojen pesumestari Tennant T2 loistavasti kohteeseen. T2 yhdistelmäkoneessa on isot imuletkut, jotka eivät mene helposti tukkoon. T2:ssa ei ole piirikorttiohjattuja toimintoja ja sen rakenne on hyvin yksinkertainen. Päivittäisiä huoltotoimenpiteitä, kuten akun latausta tai suodattimien sekä säiliöiden puhdistamista lukuunottamatta, konetta ei juuri tarvitse huoltaa. Saat T2:sta käyttövarman koneen, mitä on huoletonta käyttää ja edullista ylläpitää. Markkinoilla on useita siivouskoneita, joiden käyttöikä on 3-5 vuotta. T2 puolestaan kestää huoletonta käyttöä 10-15 vuotta. Katso tarkemmat tekniset tiedot Tennant T2 yhdistelmäkoneesta täältä.

 

Kun pestävää alaa on noin 500-1500 m2, suosittelemme esimerkiksi Tennant T7 yhdistelmäkonetta. Tennant on laadukas siivouskonemerkki, joka on panostanut teslamaisesti insinööriratkaisuihin ja ympäristöystävällisyyteen. T7 on päältä ajettava yhdistelmäkone, joka voidaan korjaamokohteesta riippuen varustaa joko lautas- tai sylinteriharjoilla asiakkaan toiveiden mukaisesti. Jos kiinnostuit T7:sta, katso tarkemmat tekniset tiedot täältä ja tilaa koeajo.

 

Toinen vaihtoehto saman kokoluokan halleihin on esimerkiksi Columbus ARA66 yhdistelmäkone. Se on T7:n tapaan ajettava yhdistelmäkone, mutta jos mahdollista, sillä voidaan pestä lattiaa myös vieläkin ahtaammissa paikoissa. ARA:n kääntösäde on erittäin pieni, jopa pienempi kuin joillain perässä käveltävillä yhdistelmäkoneilla. Laitetta on helppo ohjata ja mukava käyttää. Katso tarkemmat tiedot ARA:sta täältä.

 

Kun haluat työskennellä puhtaalla ja turvallisella lattialla, soita tai laita viestiä oman alueesi edustajalle tai osoitteeseen myynti@tammiholma.fi. Saat meiltä ilmaisen arvion työtiloihisi sopivasta siivouslaitteesta sekä koeajon. 

 

Myyntipäällikkö
Jarmo Hiltunen
040 753 5080
jarmo.hiltunen@tammiholma.fi    

 

Myynti Etelä- ja Itä-Suomi
Antti Kärkkäinen
040 664 6545
antti.karkkainen@tammiholma.fi     

   

Myynti Etelä- ja Länsi-Suomi
Eero Puro
040 748 6068
eero.puro@tammiholma.fi

 

Myynti Pohjanmaa
Vesa Korvola
0400 882 078
vesa.korvola@tammiholma.fi

 

Myynti Pohjois-Suomi
Mika Jaara
040 621 6789
mika.jaara@tammiholma.fi

 

Huolto ja varaosat
Ari Backlund
040 746 8106
ari.backlund@tammiholma.fi

 

 

 

Tammiholma voi auttaa sinua myös puhtaamman ilmanlaadun kanssa

 

Palomiehen ammatissa on lukuisia vaaroja, mutta tämä on helposti torjuttavissa

Tarvitsetko pakokaasuletkuja edullisesti, nopealla toimitusajalla?