VALITSE OIKEA YHDISTELMÄKONE PIENIIN KOHTEISIIN

 

Oikean siivouskoneen valinta on tärkeää sen omistajalle mm. taloudellisesti, asiakkaalle puhtaustasollisesti ja käyttäjälle ergonomisesti. Tiedät löytäneesi kohteeseen juuri oikean koneen, kun kaikki edellämainitut sidosryhmät ovat tyytyväisiä. Miten sitten löytää se oikea? Kohteessa on tarkasteltava ainakin seuraavia ominaisuuksia:

  • Lian taso: Tarvitaanko hardcore pesuominaisuudet (esim. tehtaat ja varastot) vai riittääkö mieto ylläpitosiivous (kuten kouluissa ja sairaaloissa)?
  • Kohteen koko: Mikä pitää olla työleveys, että tarvitaan mahdollisimman vähän ajokertoja? Toisaalta mahtuuko kone kaikkiin tarvittaviin paikkoihin ja pääseekö sillä kääntymään ahtaimmissakin tiloissa? Kuinka kauan akun pitää kestää?
  • Pesupaikat: Löytyykö kohteesta lattiakaivo likaveden poistoa varten? Ja pesupiste koneen huoltoa varten. Missä kone säilytetään tai miten sitä siirretään?
  • Kynnykset: Miten tilasta toiseen päästään koneella siirtymään? Tarvitaanko erillistä kynnysliuskaa vai kulkee kone itse kätevästi kynnyksen yli?

 

 

Yllä olevalla videolla pyrimme näyttämään, minkälaisia eroja esim. pieniin ja keskisuuriin tiloihin tarkoitetuilla 43 ja 45 cm työleveyksisillä koneilla voi olla. Myyntiedustajamme Eero Puro esittelee Tennant T2 ja T191 eroja havainnoillistavalla tavalla. Vaikka näillä kahdella yhdistelmäkoneella on melkein sama työleveys ja sama laikkakoko, niiden käyttötarkoitus ja ominaisuudet eroavat melkoisesti toisistaan.

Tennant T2 

 

Tennant T2 on lujarakenteinen ja jykevä perinteinen yhdistelmäkone, joka kestää koviakin olosuhteita. Tituleeraamme sitä kaikkien siivouskoneiden äidiksi ja siihen on syynsä. Laitteessa on 23 kg harjapaine, minkä ansiosta sillä voi suorittaa rakempaakin pesua. T2 yhdistelmäkonetta näkee yleensä kaupoissa, marketeissa, korjaamoissa, pienissä varastoissa ja teollisuuskohteissa sekä ravintoloissa, joissa käsitellään paljon rasvaa.

Jykevässä T2:ssa on isot putket, jotka eivät mene tukkoon vähän isommistakaan likapartikkeleista, mikä tekee siitä mukavan työkalun roskaisempiinkin kohteisiin. Vetoalusta tai harja kiinnitetään koneeseen perinteisellä menetelmällä eli käsin, mikä varmistaa sen, ettei mekanismi mene jumiin. 

Tennant T191

 

Tennant T191 yhdistelmäkone on puolestaan tuoreempi tulokas. Sitä on kevyempi käsitellä ja kulkee mukana näppärästi isoilla takapyörillä. Se kääntyy näppärästi kapeissakin tiloissa ja sitä tapaa useimmiten sairaaloissa, kouluissa ja toimistoissa. 

Laitteen käyttäjää saattaa ilahduttaa se, että T191 yhdistelmäkoneen edessä ei tarvitse kumarrella, vaan laikka tai harja kiinnitetään koneen magneettikiinnityksen avulla. Koneen käsikahva kääntyy myös moneen asentoon, mitä käyttäjä voi hyödyntää haluamissaan työasennoissa tai koneen säilyttämisessä.