Linatex- vai polyuretaanikumit?

 

 
 

Imusuulakkeessa on sekä etu- että takakumit, jotka pitävät huolta siitä, että siivousjälki on puhdasta. Imukumeja on erilaisia, esimerkiksi Linatex-kumit ja polyuretaanikumit. Tiedätkö jo, kumman valitset?

 

 

Linatex imukumit

 

Linatex on materiaaliltaan joustavaa kulutuskumia, jota käytetään muun muassa hevossairaaloiden leikkaus- ja heräämöhuoneiden pinnoituksissa, sisäampumaratojen maalintauskumina sekä tietenkin koneiden ja laitteiden kulutusosina sekä tiivisteinä. Kun tilaat Tennant yhdistelmäkoneen, saat Linatex-imukumit vakiovarusteina. Joustavuutensa ansiosta Linatex soveltuukin useimpiin kohteisiin tehden hyvää kuivausjälkeä ilman katkeamista tai vaurioitumista. Linatex-kumeja käytetään yleisimmin liiketiloissa, laitoksissa sekä logistiikkakeskuksissa. 

 

Polyuretaani-imukumit

 

Jos tilaat koneen kohteeseen, jonka lattioilla esiintyy eläinrasvaa tai öljyä, haluat vaihtaa vakiolinatexit uretaanikumeihin. Tällaisissa kohteissa Linatex-kumit eivät ole toimiva vaihtoehto, sillä ne menevät helposti rullalle öljyjen ja rasvojen vaikutuksesta. Polyuretaani on kemikaaleja kestävä materiaali, jolla on pitkä käyttöikä ja joka soveltuu hyvin käytettäväksi orgaanisten ja öljypohjaisten tuotteiden kanssa. Yleisimpiä polyuretaanikumien käyttökohteita ovat korjaamot, elintarviketeollisuus, ravintolat sekä päivittäistavarakaupat. 

Polyuretaanikumit soveltuvat paremmin myös kitkaisille ja epätasaisille lattiapinnoille, kuten kumi- tai turvalattioille. Materiaali on sileämpi sekä kovempi, jolloin se kestää tällaisessa käytössä pidempään. Tennantin imukumit vs. piraattikumit

 

Nyt, kun emme ole päässeet matkustamaan enää aikoihin, on vaikea muistaa, minkälaista oli vaikkapa tuliaisten ostaminen kaukomaista. Palmujen alta kuumassa kesäsäässä ostetuilla merkkituotteilla oli enää vähän tekemistä alkuperäisen tuotteen kanssa kotimaan realistisessa valossa. Paitojen, laukkujen tai aurinkolasien kestävyys ei ollut ihan aidon tuotteen veroista, ja olihan niissä välissä ehkä hassuja kirjaimiakin.

Samalla tavalla Tennantin aidot imukumit eroavat vastaavista tarvikeimukumeista, joita on markkinoilla. Aidot kumit on leikattu tarkasti, jolloin ne tiivistyvät tiiviisti lattiaa vasten, eli kuivaavat moitteettomasti. Imukumeissa olevilla rei'illä on merkitys, sillä ne vaikuttavat ilmavirtaukseen ja lopulta koneen kykyyn imeä vettä. Tennantin alkuperäisissä imukumeissa rei'iät on muotoiltu niin, että ne nostavat lattialta mahdollisimman paljon vettä pienimmällä mahdollisella energiankulutuksella. Lisäksi eroavaisuuksia löytyy mm. imukumin kiinnityksessä ja kulmassa. Jos haluat viimeisen päälle hyvän kuivaustuloksen, valitse siis aidot Tennant imukumit.