Mistä tiedän, onko robotti kannattava?

 

Tieto on valtaa, totesi englantilainen filosofi ja lordikansleri Sir Francis Bacon jo useita vuosisatoja sitten. Lausahdus on totta tänä päivänäkin. Luemme lehdistä spekulaatioita siitä, miten Doordash maksoi Woltista 7 miljardia euroa sen keräämän datan vuoksi ja näemme sotatilan aiheuttaman propagandan vaikutuksen. Datan ja sen fiksu käyttö on liike-elämän kannalta erityisen tärkeää, myös siivouksessa. Sen avulla tiedät, mikä asia toimii ja mitä pitää muuttaa. Tennant siivouskonerobotin hankkiminen on järkevää mm. sen helppokäyttöisyyden, aidon toimivuuden, kemikaalittomuuden ja tehokkuuden vuoksi. Tämä ei ole pelkästään sanahelinää tai kivoja sanoja peräkkäin, vaan niiden takana seisoo luotettava data. Tarkastellaan seuraavaksi hieman tarkemmin, miten ja minkälaista dataa Tennant siivouskonerobotista saat päätöstesi tueksi ja minkä perusteella voit laskea, miten nopeasti investointi maksaa itsensä takaisin. 

 

Miksi siivouskoneista saadusta datasta kannattaa olla kiinnostunut?

 

Cleaning Maintenance & Management suoritti Yhdysvalloissa tutkimuksen aiheesta, johon osallistui lähes 400 laitosta. Tutkimuksessa vertailtiin dataa hyödyntäviä sekä dataa hyödyntämättömiä siivouslaitteita keskenään. Tulokset puhuivat oletetusti datan hyödyntämisen puolesta. Laitteet, jotka hyödynsivät dataa, saavuttivat lähes 23 % paremman päivätyön tuottavuuden puhtauden ja ulkonäön osalta. Samat laitteet saavuttivat myös korkeamman asiakastyytyväisyyden tehokkaamman puhdistustehonsa ansiosta. 

Toinen esimerkki datan hyödyntämisestä siivouskonemaailmassa on asiakkaalle lisäarvoa tarjoava palvelutodistus. Voit antaa asiakkaillesi viikko- tai kuukausitasolla konkreettiset tilastot, joista he voivat nähdä, että tilan siivous on toteutunut sovitun ajan ja ehtojen mukaisesti.  

 

Tennant roboteista saatava data

 

Tennantin siivouskoneroboteissa on huomioitu datan tärkeys kolmella eri tavalla:

1) Saat selkeän A4 raportin sähköpostiisi laitteen suorituskyvystä haluamallasi aikavälillä joko päivittäin, viikoittain tai kuukausittain. Raportista näet kaikki olennaiset tiedot kuten käyttöajan, ajetut reitit, pinta-alat, avun tarpeet ja niiden syyt. Näitä tietoja voit halutessasi välittää asiakkaallesi eteenpäin tai vaikka laskea, milloin robotti maksaa itsensä takaisin.

 

 

2) Käyttäjä voi katsoa itse robotin näytöltä tarkempia historia-tietoja. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että aloittaessaan kohteessa käyttäjä laittaa robotin päälle ja lähtee suorittamaan omia töitään. Kun robotti on päättänyt kierroksensa, käyttäjä voi kurkata näytöltä reitin tiedot ja nähdä sinisellä reitin puhdistetut osuudet ja harmaalla taas, ne jotka esimerkiksi edessä olleiden tavaroiden takia olivat jääneet puhdistamatta. 

 

 

3) Ylläkuvatut käyttäjälle tarkoitetut tiedot on saatavissa myös käyttäjän omaan puhelimeen BrainOS Mobile -appin kautta. 

 

 

Lyhyt vastaus siis sivun ylimpänä olevaan kysymykseen: totea kannattavuus itse datan avulla omassa kohteessasi. Jos sinulla on siis kohde, missä siivotaan vähintään kolme tuntia kerrallaan, viitenä päivänä viikossa ja olet haaveilllut robotista, tilaa meiltä demokäynti. Tällöin näet itse omin silmin, miten helppo konetta on käyttää, miten puhdasta pesujälki on ja kuinka kannattavaa robotin käyttö juuri sinulle kyseisessä kohteessa on. 

 

Oletko kiinnostunut Tennant siivouskonerobotista?

 

Jos haluat lisää vinkkejä tai tietoa siivouskoneroboteista, ota yhteyttä siivouskonepalveluumme:

 


Myyntipäällikkö Etelä- ja Itä-Suomi          
Antti Kärkkäinen
040 664 6545
antti.karkkainen@tammiholma.fi   

Etelä- ja Keski-Suomi
Eero Puro
040 748 6068
eero.puro@tammiholma.fi           
Länsi-Suomi
Miika Huhtala
0400 770 295
miika.huhtala@tammiholma.fi


Pohjanmaa
Vesa Korvola
040 088 2078
vesa.korvola@tammiholma.fi

Pohjois-Suomi
Mika Jaara
040 621 6789
mika.jaara@tammiholma.fi
Huolto ja varaosat
Ari Backlund
040 746 8106
ari.backlund@tammiholma.fi