Vahanpoisto kemikaaleilla

 
 


 

Kerromme usein mielellämme kemikaalittomasta vahanpoistosta, mutta joskus tarvitaan järeämpiä keinoja. Jos vahaa on vuosien varrella kertynyt lattiaan lukuisia kerroksia tai olet poistamassa metalloitua vahaa. Tällöin on perusteltua käyttää kemikaalia, joka sulattaa vahan lattiasta, jotta tehokas Extreme-laikka voi viedä sen mennessään.

 

Extreme-laikka

 

Extreme-laikka on Excentrin oma, nimenomaan vahanpoistoon tarkoitettu laikka. Se on erittäin karhea ja kovakuituinen polyesterilaikka. Kun katsot valoa vasten, näet hyvin laikan läpi. Laikan avoimen rakenteen ansiosta laikka ei mene helposti tukkoon lattiasta irtoavasta vahacoctailista. Laikkaa voidaan käyttää myös pesulaikkana hyvin likaisilla ja rasvaisilla betonilattioilla. 

 

Työvaiheet

 

Jos kohteessasi päädytään poistamaan vahaa kemikaalin avulla, tarvitset työvälineiksi Excentr-koneen (esimerkiksi Excentr 40-25), Extreme-laikan, Excentr Strip + vahanpoistoainetta, vettä sekä vesi-imurin. Poista monikerroksinen vahakakku näin:

1) Levitä vahanpoistoaineseos lattialle ja anna vaikuttaa 5 minuuttia.

2) Käy alue läpi Excentr-koneella niin, että kaikki vaha irtoaa.

3) Poista lopuksi vahaseos lattialta tehokkaalla vesi-imurilla (esimerkiksi Pullman Ermator W70 P vesi-imurilla tai Columbus SW30S vesi-imurilla) tai yhdistelmäkoneella. 

 

Miksi Excentr vahanpoistoon?

 

Jos haluat poistaa vahaa lattiasta ergonomisesti ja mahdollisimman tehokkaasti, osuu luonnollinen valinta silloin Excentriin, koska sillä voi:

- Työskennellä aivan seinän vierustoilla sekä nurkissa. Tällöin et tarvitse muita työkaluja tai laitteita vaikeimpiin kohtiin, vaan yksi laite riittää.

- Työskennellä hallitusti vaikka pikkurillillä ohjaten. Sinun ei tarvitse jännittää kehoasi äärimmilleen pitääksesi laitetta hallinnassa, sillä Excentr ei karkaa minnekään. Tästä syystä sinun ei tarvitse pelätä myöskään aiheuttavasi vahinkoa ympäristölle tai koneelle.