EXCENTR-menetelmän käyttö kotisiivouksessa

 


Imureita lukuunottamatta kotisiivouksessa ei ole perinteisesti käytetty koneita lattiapintojen puhdistamiseen. Uudet akkukäyttöiset Excentr-koneet voivat muuttaa tämän tottumuksen. Excentr-menetelmästä hyötyvät sekä asiakas, että käyttäjä: asiakkaan lattiapinnat tulevat yllättävän puhtaiksi ja käyttäjä puolestaan saa tehtyä perussiivouksen nopeasti pienellä vaivalla. Videolla kerrommekin, miten yhdellä koneella voidaan pestä kodin kaikki lattiapinnat kuten laminaatit, parketit sekä puu- ja laattalattiat. Koneella voidaan sisäpintojen lisäksi työskennellä myös ulkona, kuten hioa tai pestä terassit ja laatotukset.


Erityisen hyvä ratkaisu kunnostukseen ja peruspesuihin

Vaikka kodeissa ei käveltäisikään kengät jalassa tai heiteltäisi ruokaa lattialle, moppauksesta ja säännöllisestä siivouksesta huolimatta lika pinttyy aikojen saatossa lattiapintoihin. Tätä pinttynyttä likaa on erittäin vaikea irrottaa ilman koneita. Ammattisiivouksessa pinttyneen lian poistavaa kertaluontoista pesua kutsutaan peruspesuksi. Peruspesussa pyritään palauttamaan lattian pinta alkuperäiseen kuntoon ja näin ollen saavuttamaan haluttu puhtaustaso.

Excentr-koneilla pinttynyt lika irtoaa helposti. Koneiden tehokas mekaaninen liike irrottaa lian jopa ilman kemikaaleja hyvin vähäisellä vedellä. Laitteet ovat melko pienikokoisia ja kevyitä, joten niitä on helppo kuljettaa mukana. Neliskulmaisuuden ansiosta saadaan tehokkaasti pestyä myös aivan seinän vierustat, kulmat sekä rappuset. Excentr on turvallinen käyttää, sillä se ei karkaa käsistä, kuten ehkä jotkin pyörivät lattianhoitokoneet saattavat tehdä. Laitetta voidaan ohjata vaikka yhdellä sormella. Lisäksi kone on rakennettu niin, ettei se vahingoita eikä kolhi seiniä.

Akuilla turvallisuutta ja helpoutta

Verkkovirtakäyttöiset Excentr-koneet ovat erittäin hyvä ratkaisu moneen käyttöön, mutta akkukäyttöiset koneet soveltuvat erityisesti kotisiivoukseen. Käyttäjän ei tarvitse varoa pitkää sähköjohtoa, eikä etsiä pistorasioita. Yhdellä täysinäisellä akulla voidaan ajaa 45 minuuttia, joka riittää jo melko hyvin keskikokoisen talon lattioiden pesuun. Tyhjä akku latautuu kahdessa tunnissa täyteen, mikä tarkoittaa sitä, että kolmella akulla voidaan tehdä töitä tauotta, jos yksi on aina latauksessa. Akkua voidaan ladata myös autossa, kun ajetaan seuraavaan kohteeseen (tämä vaatii tosin invertterin).

Hauskan lisäarvon akulle tuo sen mahdollisuus toimia varavirtalähteenä. Työnteon aikana siinä voi ladata vaikka omaa puhelinta. Tai kun työt on tehty ja on aika lähteä lomalle viikoksi pohjoiseen vaeltamaan tai viikonlopuksi festareille, voit ottaa akun mukaan ja pitää huolen, ettei reissussa viihtyminen ole ainakaan kiinni minkään kannettavien laitteiden hyytymisestä.


Samat edut, kuin muissa Excentr-koneissa

Akkukäyttöisissä Excentr-koneissa suurin mullistus on sähkökaapelin vaihtuminen akkuun. Muuten laitteessa on kaikki samat ominaisuudet ja edut kuin muissakin Excentr-koneissa. Näitä ovat siis:
1. Nelikulmaisen pesupään ansiosta eritoten ahtaissa tiloissa saadaan pestyä tarkasti kaikki alueet seinän vierustoja ja kulmia myöten.
2. Mahtavan laikkapaineen ja värähtelyliikkeen ansiosta se on erinomainen työkalu epätasaisten lattiapintojen peruspesuihin.
3. Laitteella voidaan tehdä vahanpoistoa tai peruspesuja pääsääntöisesti ilman kemikaaleja.
4. Excentr-koneet ovat erittäin kestäviä ja ergonomisia.

Kotisiivoukseen soveltuvat akkukäyttöiset Excentr-koneet

Excentr 40-25B

Excentr 30-20+B