Kemikaaliton vahanpoisto

 
  

Perinteisesti vahanpoisto on tehty kemikaalien ja koneiden yhteistyöllä. Mutta kuten teknologia ja aika, myös vahanpoistomenetelmät kehittyvät. Nykyään siirrytään enenevissä määrin kemikaalittomiin vahanpoistomenetelmiin niiden monien etujen vuoksi. Osa vannoo kuivapoistomenetelmän nimeen, ja on totta, että joissakin kohteissa vahan poistaminen ilman vettä on hyvä tai jopa ainoa vaihtoehto. Yleisesti kuitenkin suosittelemme kemikaalitonta märkäpoistomenetelmää eli sitä, että vaha irrotetaan lattian pinnasta vähäisen veden ja tehokkaan koneen avulla.

 

Kemikaalittoman vahanpoiston monet hyödyt
 

Kun vahanpoistossa ei käytetä ollenkaan kemikaaleja, päästään ekologisempaan lopputulokseen, joka on kemikaalien hinnan verran kevyempi kukkarolle. Etenkin isoissa kohteissa, kuten kunnallisissa laitoksissa, ajan säästö on melkoinen, kun ei erikseen tarvitse levittää kemikaaleja koko pinta-alalle ja odottaa vaikutusajan loppuun ennen kuin pääsee varsinaisiin töihin. Kun ylimääräiset aineet jäävät pois, ei ole riskiä pinnan palamisesta tai värjääntymisestä, eikä ole tarvetta pinnan neutralisoinnillekaan. Lisäksi työturvallisuus korostuu, sillä kävelypinta ei muutu liukkaaksi, eikä aiheuta kaatumis- tai liukastumisriskejä.

 

Vesi vanhin voitehista
 

Kemikaaliton vaihtoehto kuulostaa siis hyvältä. Entäs se vesi, onko sitä pakko käyttää? Kokemuksemme mukaan vettä ei tarvitse käyttää paljon, vaan hyvin pienikin määrä riittää. Sitä voi kaataa etukäteen lattialle tai ruiskuttaa suoraan esimerkiksi Excentr liuossäiliöstä. Kun vahanpoistossa käytetään vettä, laikka huuhtelee tällöin itse itsensä ja pysyy hyvässä kunnossa pidempään. Lisäksi poistettu lattiavaha kelluu veden pinnalla, jolloin se on helppo imeä pois vesi-imurilla lattian ollessa märkä.

 

Videolla sympaattinen myyntiedustajamme Antti esittelee monipuolista Excentr55-35 lattianhoitokonetta kemikaalittomassa vahanpoistossa, ja käy läpi koneen hyötyjä. Videolla näet, miten yksinkertaista laitteen käyttö on ja opit, miten saat helposti myös seinän vierustoille kertyneet paksummat vahakerrokset pois.