Epätasaisten lattioiden peseminen

 

 

Epätasaiset lattiapinnat ovat usein näyttäviä, mutta siivouksen näkökulmasta epäkäytännöllisiä. Laattalattioiden saumat ja laminaattien välit keräävät likaa ja pesuainejäämiä. 

Tavallisella yhdistelmäkoneella pestessä pyörivä harjaliike puhdistaa tehokkaasti tasaisen pinnan, mutta epätasaisuus on sille haaste. Pyörivällä harjalla tai laikalla et pääse millään käsiksi uriin ja muihin koloihin, vaan peset korkeintaan saumasta toisen reunan ja jätät pesuainejäämät saumakohtaan.

 

Ratkaisuna epäkesko

 

 

Jos et ole vielä tutustunut Excentr-menetelmään, haluamme esitellä sen sinulle nyt. Nimensä mukaisesti Excentr-lattianhoitokoneet ovat epäkeskoja. Tämä yhdistettynä laitteen muodostamaan 2850 värähtelyliikkeeseen minuutissa on ylivoimaisesti tehokkain menetelmä epätasaisten lattioiden puhdistamiseen. Excentr-koneiden avulla voit puhdistaa kauttaaltaan mm. seuraavat epätasaiset pinnat:

 

  • kolikkolattiat
  • turvalattiat
  • uritettu vinyyli
  • laminaatti
  • turkkipelti
  • laatta

 

Epäkesko värinäliike tunkeutuu epätasaisen pinnan rakoihin ja uriin joka puolelta. Tämä yhdessä oikean laikkavalinnan kanssa jättää jälkeensä aivan erilaisen pesujäljen, kuin mihin perinteisillä menetelmillä on totuttu. 

 

5 pointtia, miksi Excentr-menetelmä on paras ratkaisu epätasaisille lattiapinnoille

 

 

1. Laikkapaine: Pyöreälaikkaisissa koneissa suurin laikkapaine on laikan keskiosassa. Kun yhdistelmäkoneella pestään seinän vieressä, laikan ulkoreunaan ei saada täyttä laikkapainetta. Kulmikas pesupää puolestaan pääsee paremmin nurkkiin ja aivan seinän viereen säilyttäen samalla täyden harjapaineen laikan kaikissa osissa.

2. Helppo hallittavuus: Epätasaisia pintoja, kuten laattalattiaa, harrastetaan usein pienissä tiloissa, kuten saniteettitiloissa. Näihin voi olla vaikeaa päästä tavallisella yhdistelmäkoneella. Käytettäessä pyöreälaikkaisia lattianhoitokoneita on joskus käynyt niinkin, että kone on livennyt käyttäjän käsistä paiskautuen seinään ja aiheuttaen näin ollen vahinkoa. Excentr-kone pysyy koko ajan hallinnassasi ja sinä liikutat konetta, eikä päin vastoin. 

3. Paras pesujälki: Excentrin idea on, että se pesee ja hankaa lattiaa värinäliikkeellään kaikista kulmista, ja se tekee sen nopeasti. Tuloksena on erittäin puhdas lattiapinta.

4. Ekologisuus: Useissa kohteissa voidaan pestä ympäristöystävällisesti pelkällä vedellä, ilman kemikaaleja. 

5. Iloinen yllätys: Tämä viimeinen kohta on meidän oma lisäys. Rakastamme sitä ilmettä asiakkaame kasvoilla, kun hän on nähnyt, miten Excentr-lattianhoitokone ratkaisee hänen ongelmansa. Esimerkiksi eräs asiakkaamme oli tuskaillut vuosia jäähallin kolikkolattian vahanpoiston kanssa. Lopulta hän päätti kokeilla Excentr lattianhoitokonetta ja tuli varovaisen toiveikkaaksi. Aluksi hän vuokrasi laitteen viikonlopuksi ja kun se toimi odotetusti, päätyi hän lopulta ostamaan sen.

Viime viikolla eräs pitkänlinjan lattianhoitoalan yrittäjä oli sitä mieltä, että hänen täytyy vaihdattaa kohteensa epoksilattia kokonaan uuteen. Hän päätyi monen mutkan kautta kokeilemaan kuitenkin Excentriä ja yllättyi iloisesti. Pesun jälkeen lattia oli kuin uusi. 

 

Excentr-menetelmä saattaa näyttää joskus ihmeelliseltä ja uskomattomalta, mutta sen toimivuus perustuu täysin fysiikan lakeihin. Mihinkään ihmeisiin kone ei tietenkään pysty. Jos lattiapinta ei koskaan ollut kiiltävä, ei sitä kiiltäväksi voi pestä. 

Excentr-lattianhoitokoneisiin voit tutustua tarkemmin täällä.