< Takaisin

Plymovent PushPull yleinen suodatusjärjestelmä

Kuvaus


PushPull on itsenäinen yleinen suodatusjärjestelmä, joka on kehitetty vähentämään ja hallitsemaan hitsauskaasujen taustapitoisuutta tuotantotiloissa. Jos työkappaleet ovat liian suuria imuvarsilla katettaviksi tai jos hitsaaja liikkuu koko ajan eri kohteiden välillä, kohdepoisto ei ehkä ole mahdollinen.

Plymovent tarjoaa nyt ratkaisun tähän ongelmaan: push/ pull-järjestelmän, joka hyväksi havaitun teknologian avulla vangitsee ympäristön hitsauskaasut, suodattaa ne ja palauttaa suodatetun ilman takaisin. Näin kalliisti lämmitetty ilma pysyy työtilassa ja altistumistaso työssä pyritään pitämään helposti hyväksytyissä rajoissa.

Hitsauskaasu koostuu haihtuneista ja kondensoituneista metal- lioksideista ja muista hiukkasista. Se johtuu 90%: sti hitsausaineen sulattamisesta hitsausprosessin aikana. Hitsaushuuruista suurin osa on peräisin hitsauslisäaineista. Hiukkasilla on kohonnut lämpötila, se alkaa nousta ja myöhemmin jäähtyy.

Tässä prosessissa se kohtaa ilman jolla on sama lämpötila, ja muodostaa tyypillisesti 4–6 metrin korkeudessa hitsaushuuruista koostuneen savuverhon. Jonkin ajan kuluttua hiukkaset jäähtyvät ja putoavat takaisin lattialle tai muille pinnoille esim. koneiden päälle.

Pushpull -järjestelmä koostuu putkistoista, joissa on imu- ja puhallusritilät, yksi tai kaksi puhallinta ja yksi tai kaksi suodatinjärjestelmää. Kanavat asennetaan samalle korkeudelle jossa hitsauskaasujen muodostama savuverho on. Se koostuu puhallus- ja imupuolesta, jotka ovat vastakkain ja siten saastunut ilmakerros saadaan liikkeelle ilmavirtauksen avulla. Suodatettu ilma puhalletaan puhaltimen avulla, joka työntää saastunutta hitsaussavua kohti imuputkistoa josta se kierrätetään taas takaisin suodattimen läpi. Imetty hitsauskaasupitoinen ilma suodatetaan ja käytetään uudelleen siten, että syntyy ilmavirta. Hitsauskaasua poistuu jatkuvasti ja tehokkaasti, joten tilojen taustapitoisuus pysyy halutun tason alapuolella.

Suodattimen painehäviö vaihtelee likaisuusasteen mukaan ajaan myötä ja saattaa vaikuttaa järjestelmän tehokkuuteen ja tätä varten Plymovent push-pull -järjestelmä on varustettu paine-eroantureilla ja taajuusmuuttajalla jotka pitävät ilmavirran vakiona likaisilla ja puhtailla suodattimilla.

PushPull -järjestelmä voidaan asentaa U-muotoisena tai rinnakkaisena järjestelmänä joka on mitoitettu hitsausalueen mittojen mukaan.

Tärkeä tieto on työprosessin aikana käytetty hitsaustarvikkeiden määrä ja tyyppi. Näistä tiedoista (tieto hitsausprosessista) voidaan laskea tuotetun hitsauskaasun määrä työjaksoa kohti ja näin saadaan laskettua ilmamäärä, joka tarvitaan saavuttamaan haluttu taustapitoisuus.

Järjestelmän kapasiteetti (m3/h) lasketaan laskemalla ensin työtilan tilavuus (esim. lev. 15m x pit. 30m, putkisto 5m korkeuteen saadaan 2 250 m3) ja kertomalla se halutulla kertoimella (esim. 3) ja näin saadaan kokonaisilmamääräksi 6 750 m3/h. Näin saadaan hienon pölyn määrä halutulle tasolle tiloissa.

Tyypillinen kerroin on 3 jos hitsataan vähän ja jos hitsataan paljon ja runsaasti savua/ hitsaushuurua tuottavalla menetelmällä voidaan tarvita jopa 6 - 8 kertaista ilmanvaihtoa.

Suosittelemme lisäksi 50% PushPull järjestelmän ilmamäärästä ulkoa tulevaa korvaavaa ilmaa muun yleisilmanvaihdon avulla.

Dokumentit


Avainsanat


hitsaussavu, hitsaussavunpoisto, robottihitsaus,

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake