3 vinkkiä lapsiystävällisempiin suihkutiloihin

08.10.2020

Kylpyhuoneet ovat usein suunniteltu meille aikuisille, tottakai. Toisinaan käy kuitenkin niin, että tässä laatoilla verhoillussa huoneessa vedellä alkavat lotrata myös pienet ja pulleat kädet sekä haparoivat jalat. Pikkulapsiaika kestää vain hetken, joten mitään pysyviä, raskaita muutoksia kylpyhuoneeseen ei kannata tehdä. Joitakin pieniä asioita kuitenkin kannattaa ottaa huomioon turvallisuuden tähden. Kokosimmekin 3 vinkkiä lapsiystävällisempiin suihkutiloihin:

 

1. Pitoa pikkujaloille

Suihkutilojen lattia muuttuu usein saippuan ja veden vaikutuksesta liukkaaksi. Kävelemään opettelevat tai jo hetki sitten oppineet pikkupiltit pysyvät paremmin pystyssä, jos jalkapohjissa on hyvä pito. Paradise liukuestemattoja voidaan käyttää suihkun lattialla, ammeen pohjalla tai suihkukaapissa. Matto pysyy imukupeilla paikallaan ja vähentää liukastumisen riskiä. 

Lue lisää: Liukuestematot löydät täältä

 

2. Tukea ja turvaa

Kestävä ja jämerä suihkutuoli soveltuu pienen lapsen moneen vaiheeseen. Seisomaan opetellessa se toimii tukevana tasona, josta pitää kiinni, ja joka ei keiku eikä kaadu helposti. Myöhemmässä vaiheessa tuoli toimii kätevänä suihkutteluistuimena tai saippuapurkkien säilytyspaikkana. Tuolin korkeutta voidaan myös säätää. Kompaktimpaan kylpyhuoneeseen voidaan asentaa seinään kiinnitettävä kääntyvä suihkuistuin. 

Lue lisää: Turvalliset suihkuistuimet

 

3. Sheivit ja saippuat turvaan

Kun lapsi alkaa liikkua ja tutkia ympäristöä, saattaa suihkutilanteessa valua hetkessä puoli purkkia saippuaa viemäristä alas. Kylpyhuoneessa voidaan yhä säilyttää tavaroita, jotka eivät sovi lapsille, kunhan ne sijoitetaan tarpeeksi ylös. Aikuisten pesuaineet, sheivit ja muut pieniin sormiin sopimattomat tuotteet voidaan asettaa esim. kulmahyllylle, näin ollen tavarat ovat piilossa myös vieraiden silmistä. Usein pikkulapsiaikainen sisustus on väliaikaista ja tällaiset hyllyt kannattaakin kiinnittää Wenko TurboLoc -menetelmällä. Seiniin ei tehdä reikiä, vaan hylly kiinnitetään jopa 40 kg painoa kestävällä teipillä. Kun hyllyä ei tarvita enää, saadaan se otettua pois ilman seinässä olevia jälkiä. 

Lue lisää: Miten kiinnität hyllyjä kaakeliseiniin helposti ilman työkaluja?

 

Minkälaisia muutoksia sinä teit kylpyhuoneeseesi, kun siellä alkoi peseytyä perheen uusi tulokas?